Br Pumppu Naisten Eve07 Miellyttäjä Katsoja nFqExx0z6 Br Pumppu Naisten Eve07 Miellyttäjä Katsoja nFqExx0z6 Br Pumppu Naisten Eve07 Miellyttäjä Katsoja nFqExx0z6 Br Pumppu Naisten Eve07 Miellyttäjä Katsoja nFqExx0z6 Br Pumppu Naisten Eve07 Miellyttäjä Katsoja nFqExx0z6 Br Pumppu Naisten Eve07 Miellyttäjä Katsoja nFqExx0z6 Br Pumppu Naisten Eve07 Miellyttäjä Katsoja nFqExx0z6
Katsoja Miellyttäjä Eve07 Naisten Br Pumppu

Br Pumppu Naisten Eve07 Miellyttäjä Katsoja nFqExx0z6

Erilaiset muualla tapahtuneet onnettomuudet, tapaturmat ja muut äkilliset kriisit voivat aiheuttaa reaktioita laajemmaltikin. Siksi on hyvä, että aihetta voidaan tarvittaessa käsitellä kouluissa. Ohessa on vinkiksi kriisipsykologi Eija Palosaaren keskusteluaiheita koululuokkaan. Aikuisen ei tarvitse olla viisas eikä osata vastata kaikkeen. Riittää, että aikuinen on turvallinen, uskaltaa näyttää omia tunteitaan ja samalla välittää luottamusta siihen,että näiden tunteiden kanssa selvitään.

Keskusteluaiheita koululuokkaan äkkikriisin jälkeen

On tärkeää että koulun ja kodin aikuiset ovat valmiita keskustelemaan lasten ja nuorten kanssa tuoreesta järkyttävästä tapahtumasta. Keskustelutuokioiden ei tarvitse olla pitkiä. Keskustelun keskeinen ote on tässä-ja-nyt.

Mahdollisia keskusteluaiheita:

Mitä todella on tapahtunut
Varmistetaan faktat senhetkisen tiedon mukaisiksi.

Miten sait tietää
Missä olit, mitä olit tekemässä juuri silloin.

Mitä ajattelit
Käydään läpi ajatukset tapahtuman/tiedon saamisen hetkellä.

Mitä tunsit
Tunteet saattavat herätä vasta myöhemminkin. Usein on ensin vain kummastusta ja järkytystä, tai tunteiden puutetta.

Muoti Pumput Umexi Rouvan Hääpuku Teräväkärkiset Kengät Naiset Vihreä Kaltevuus Kantapää Pennun Alhainen pUU6xEntä miten keho reagoi
Eve07 Miellyttäjä Pumppu Katsoja Naisten Br
Kehossa voi tapahtua muutoksia (jännittymistä, kipuja, levottomuutta..) huomaamatta – ne palautuvat.

Miten voi auttaa itseään/toista eteenpäin
Puhuminen, muistelu, arki, liikunta…

Mitä koulupäivän jälkeen tapahtuu
Punainen Amoonyfashion Ympäri Toe Pumput Naisten kengät Sitoa Kiinteä Korkokengät Suljetun wPqxpIzPr Välitetään kotiin tietoa että asiaa on käsitelty koulussa ja kannustetaan puhumaan myös kotona.