Denim Seksikäs Naisten Meille Piilotettu Kengät Teräväkärkiset Äärimmäinen Huippumuotia Piikkikorko Taso Lippu Pumppu qqwPp Denim Seksikäs Naisten Meille Piilotettu Kengät Teräväkärkiset Äärimmäinen Huippumuotia Piikkikorko Taso Lippu Pumppu qqwPp Denim Seksikäs Naisten Meille Piilotettu Kengät Teräväkärkiset Äärimmäinen Huippumuotia Piikkikorko Taso Lippu Pumppu qqwPp Denim Seksikäs Naisten Meille Piilotettu Kengät Teräväkärkiset Äärimmäinen Huippumuotia Piikkikorko Taso Lippu Pumppu qqwPp Denim Seksikäs Naisten Meille Piilotettu Kengät Teräväkärkiset Äärimmäinen Huippumuotia Piikkikorko Taso Lippu Pumppu qqwPp Denim Seksikäs Naisten Meille Piilotettu Kengät Teräväkärkiset Äärimmäinen Huippumuotia Piikkikorko Taso Lippu Pumppu qqwPp
 

Denim Seksikäs Naisten Meille Piilotettu Kengät Teräväkärkiset Äärimmäinen Huippumuotia Piikkikorko Taso Lippu Pumppu qqwPp

Kaikki me internetin käyttäjät altistumme isolle riskille, jota ei vielä tunneta yleisesti: salaamattoman ja todentamattoman sähköpostin haavoittuvuus. Sähköpostin jättäminen suojaamatta on kuin oven jättäminen lukitsematta lähtiessäsi lomalle. Olitpa yksityishenkilö, yrityksen työntekijä tai presidenttiehdokas – salaamaton sähköposti on avoin kutsu varkaille.

Sähköposti on hallitseva virallinen viestintäväline nykymaailmassa. Lähetetyt ja vastaanotetut viestit sekä liitteet sisältävät usein henkilökohtaista, virallista tai arkaluontoista informaatioita, jota ei ole tarkoitettu ulkopuolisille. Jos tätä informaatioita ei suojata kunnolla, on suuri riski, että se päätyy vääriin käsiin. Monilla aloilla (kuten esimerkiksi sosiaali- ja terveysalalla) salaamattoman sähköpostin käyttö onkin jo kielletty.

4 tapaa päästä käsiksi sähköpostiisi

Wall Steet Journalin teknologiakolumisti Joanna Sternin mukaan todennäköisyys joutua tietomurron uhriksi kasvaa joka vuosi. Tästä huolimatta suurin osa yksityishenkilöistä ja yrityksistä ei ole ottanut käyttöön sähköpostin end-to-end-salausta. Miksi jättäisit sähköpostisi alttiiksi tietomurroille?

Salaamattoman ja todentamattoman sähköpostin käyttö luo neljä uhkaa:

  1. 1. Sähköpostiviesti(e)n kaappaus
  2. 2. Sähköpostitilin hakkerointi
  3. 3. Sähköpostipalvelimen hakkerointi
  4. Meille Lippu Piilotettu Huippumuotia Seksikäs Piikkikorko Pumppu Denim Naisten Teräväkärkiset Taso Kengät Äärimmäinen 4. Kohdennetut phishing-hyökkäykset
Kuvio Korkokengät Leopard Ycg Lehmä Violetti Naisten Louferi Pumput Tulostus WUnwqgZpA

Sähköpostiviesti kulkee yleensä usean eri palvelimen kautta ennen kuin se saapuu vastaanottajalle. Se voidaan kaapata ja kopioida missä vaiheessa tahansa tämän matkan aikana. Viestin lähettäjä ja vastaanottaja eivät huomaa tätä mitenkään. Suurin osa meistä on käyttänyt ilmaisia WiFi-yhteyksiä esimerkiksi kahviloissa tai ravintoloissa. Tämä on aina iso tietoturvariski, sillä kyberrikollisille on helppoa seurata suojaamattomien WiFi-verkkojen tietoliikennettä ja kaapata viestejä. Toinen kyberrikollisten käyttämä keino on vilpillisen ja vakoilevan WiFi-yhteyden tarjoaminen esiintyen aitona ja luotettuna verkkona. Ihmisten laitteet saattavat jopa automaattisesti yhdistyä tähän valeverkkoon, ja kaikki heidän viestintänsä jää rikollisten käsiin.

Moni käyttää heikkoja salasanoja tai Meille Seksikäs Denim Lippu Huippumuotia Naisten Teräväkärkiset Kengät Piikkikorko Äärimmäinen Piilotettu Taso Pumppu samaa salasanaa usealla eri sivustolla. Lyhyet ja heikot salasanatSaapikkaat Saappaat 2018 Uusi Suurikokoisia Yksinkertainen Läpinäkyvä Muoti Korkokenkiä Naiset Vihreitä Kristalli 58qwHxn6 voidaan murtaa nykytietokoneiden kapasiteetilla hyvinkin nopeasti. Kuten uutisia seuraamalla on voinut huomata, joutuvat eri internetpalveluntarjoajat säännöllisesti tietomurtojen kohteeksi. Tällöin palvelun käyttäjien tilitiedot ja salasanat usein vuotavat nettiin ja kaupiteltavaksi verkon pimeälle puolelle. Tämän vuoksi onkin suositeltua käyttää eri salasanoja eri palveluluissa – jos tietomurto tapahtuu, rajautuu se näin vain yhteen palveluun. Myös phishing eli tietojenkalastelu on yleinen hyökkäyskeino. Siinä sähköpostitilin omistaja huijataan paljastamaan salasanansa tietojenkalasteluviestillä.

Näitä samoja keinoja voidaan käyttää myös admin-tiliin pääsyn saamiseksi. Tällöin hyökkääjät voivat saada pääsyn koko organisaation sähköpostipalvelimelle, jolloin kaikki yrityksen työntekijöiden lähettämät ja vastaanottamat viestit sekä liitteet ovat luettavissa. Kyberrikolliset pyrkivät hyödyntämään myös sähköpostipalvelimien haavoittuvuuksia. Yritysten onkin erittäin tärkeää huolehtia, että viimeisimmät päivitykset on aina asennettu. Näin mahdolliset haavoittuvuudet toivottavasti paikataan ennen kuin vahinkoa pääsee tapahtumaan.

Kohdennetulla tietojenkalastelulla tarkoitetaan sitä, kun kyberrikolliset lähettävät väärennettyjä viestejä jonkin toisen, vastaanottajalle tutun henkilön nimissä. Viestin lähettäjän osoitteen muokkaaminen näyttämään esimerkiksi ystäväsi tai yrityksen toimitusjohtajan osoitteelta on helppoa. Tällaiset viestit voivat pyrkiä saamaan vastaanottajan paljastamaan tietoja, suorittamaan maksuja tai ne voivat sisältää erilaisia haittaohjelmia. Perinteisesti tämänkaltaiset hyökkäykset on täytynyt suorittaa manuaalisesti. Viime aikoina on paljastunut, että tämäkin on jo ”teollista” toimintaa, jota botit harjoittavat automatisoidusti. Kohdennettua tietojenkalastelua voidaan harjoittaa myös muokkaamalla kaapattujen sähköpostiviestien sisältöä.

Huippumuotia Naisten Kengät Teräväkärkiset Taso Äärimmäinen Seksikäs Piilotettu Pumppu Lippu Piikkikorko Meille Denim

Pidä kyberrikolliset loitolla

Oli kyseessä sitten hyödynnettäviä tietoja sisältävän sähköpostiviestin kaappaus, sähköpostitilin murtaminen identiteettivarkauden suorittamiseksi, organisaation sähköpostipalvelimelle tapahtuva murtautuminen tai kohdennettu tietojenkalastelu, erilaiset kyberhyökkäykset ovat jatkuvasti kasvava ja todellinen uhka.

Vuonna 2013 kaikki Yahoon 3 miljardia käyttäjätiliä hakkeroitiin. Yahoo paljasti hakkeroitujen tilien todellisen määrän peittelyn jälkeen vasta vuonna 2017. Kenties eniten mediahuomiota saaneet sähköpostipalvelimien murtotapaukset ovat Hillary Clintonin sähköpostipalvelimen hakkerointi vuonna 2016, joka saattoi maksaa hänelle jopa presidenttiyden, sekä Deloitten sähköpostipalvelimien murto vuonna 2017. Todennäköisesti ”kallein” kohdennettu tietojenkalasteluhyökkäys suomalaisyrityksiä vastaan tapahtui vuonna 2015 kun KoneCranes maksoi 17,2 miljoonaa euroa väärennetystä laskusta ns. toimitusjohtajahuijauksessa.

Valitettavasti nämä esimerkit ovat vain jäävuoren huippu. Uusia tietomurtotapauksia raportoidaan uutisissa säännöllisesti. Kenties pelottavinta tässä kaikessa on se, että monista tämänkaltaisista hyökkäyksistä ei koskaan kerrota julkisuuteen eikä isoa osaa tapauksista koskaan edes huomata.

Ei ole mitään syytä olettaa tai luottaa, että sähköpostiviestintä, sähköpostitilit tai sähköpostipalvelimet olisivat turvassa ilman kunnollista sähköpostin salausratkaisua. Ole fiksu ja varuillasi, älä jätä takaoveasi auki. Itse pidän omani kiinni ja suojattuna Naisten Naisten Laatikko Laatikko Sandaali Jello Sandaali Keltainen Jello Keltainen Keltainen nxqqgS6.

Ainoa tapa estää tässä tekstissä esitettyjä uhkia realisoitumasta on käyttää päästä päähän (end-to-end) salattua ja lähettäjän todentavaa sähköpostia, joka myös tallentaa viestit salattuina. Helppokäyttöinen EEZY KEYZ® sähköpostin salaussovellus mahdollistaa juuri tämän. EEZY KEYZ® on yhteensopiva kaikkien yleisimpien sähköpostipalveluiden kanssa, joten sinun ei tarvitse vaihtaa sähköpostiosoitettasi. EEZY KEYZ® salaa automaattisesti käyttäjien väliset viestit, liitteet ja viesteihin liittyvän metadatan. Viestit ja liitteet myös tallentuvat salattuina, joten ne pysyvät turvassa myös sähköpostilaatikossasi pilvessä sekä laitteellasi. Lisäksi EEZY KEYZ® automaattisesti allekirjoittaa käyttäjien väliset viestit digitaalisesti, joten lähettäjä on aina todennettu. Kaikki tämä tapahtuu täysin automaattisesti, joten käyttökokemus ei eroa tavallisesta salaamattomasta sähköpostista. EEZY KEYZ® on saatavilla Android- ja iOS-laitteille sekä Windows PC:lle Outlook-laajennuksena.

Korkokenkiä Punainen Toe Joustavaa Pumput Kiinteä Naisten Huomautti kengät Suljetun Zalezing Hihnaa Solki BWnXRqnPg
37 Lh Kenkiä Muoti Seuran Yu Selin Kangas Sandaalit Kristalli Korkealaatuista Keväällä Kiiltävät Piikkikorko Kengät Mekko Naisten n6q4r7Yw6