Fretwork Kengät Korkokengät Nansay Mesh Kenkiä Naisten Pumput Teräväkärkiset Puolue Kultaa Tikari Koko Iso Hyvät nnq8Txp4

Fretwork Kengät Korkokengät Nansay Mesh Kenkiä Naisten Pumput Teräväkärkiset Puolue Kultaa Tikari Koko Iso Hyvät nnq8Txp4 Fretwork Kengät Korkokengät Nansay Mesh Kenkiä Naisten Pumput Teräväkärkiset Puolue Kultaa Tikari Koko Iso Hyvät nnq8Txp4 Fretwork Kengät Korkokengät Nansay Mesh Kenkiä Naisten Pumput Teräväkärkiset Puolue Kultaa Tikari Koko Iso Hyvät nnq8Txp4 Fretwork Kengät Korkokengät Nansay Mesh Kenkiä Naisten Pumput Teräväkärkiset Puolue Kultaa Tikari Koko Iso Hyvät nnq8Txp4
Nilkka Korkea Aineena Ja Kärki T Naisten hihna Kengät Pumput Kiinteänä Sandaalit Punainen Terävä Stiletto Ybeauty Musta Soljen Kantapää 7wR5qUA

Tupakoitsijat saattavat pelätä, että tupakoinnin lopettaminen aiheuttaa heille painonnousua. Tupakoinnin lopettamiseen liittyvät terveyshyödyt kuitenkin kumoavat mahdolliseen painonnousuun liittyvät riskit. Lisäksi painoa on mahdollista hallita pitkällä aikavälillä (katso kuva 5, jossa esitellään lopettamisen välittömiä terveyshyötyjä). Riski kuolla ennenaikaisesti eri syistä, esimerkiksi syöpään, on normaalipainoisilla tupakoitsijoilla suurempi kuin ylipainoisilla tupakoimattomilla. On vaikea ennustaa, kenet tupakoinnin lopettaminen saa lihomaan ja ketä ei. Lopettamista suunnittelevat voivat pyytää terveysalan ammattilaisilta neuvoja järkevästä ruokavaliosta ja liikunnasta, ja heidän painoaan voidaan seurata tupakkalakon aikana.

Kenkiä Koko Iso Nansay Pumput Kengät Teräväkärkiset Kultaa Mesh Korkokengät Puolue Hyvät Naisten Tikari Fretwork Kuva 5: Tupakoinnin lopettamiseen liittyvät terveysvaikutukset lyhyellä ja pitkällä aikavälillä.

Lähde: Julkaistu Amerikan syöpäyhdistyksen (American Cancer Society Inc.) luvalla. Kaikki oikeudet pidätetään. Otettu sivustolta www.cancer.org.

Tupakanpolton lopettaminen aiheuttaa monille epämukavia fyysisiä ja psyykkisiä oireita, eli vieroitusoireita. Ne eivät kuitenkaan kestä kauan ja menevät ohi. Vieroitusoireita ovat muun muassa tupakanhimo tai voimakas halu polttaa, masennus, ärtyneisyys aggressiivisuus, levottomuus, ruokahalun lisääntyminen, keskittymiskyvyn heikkeneminen, huimaus sekä univaikeudet. Oireiden kesto voi vaihdella, mutta yleensä ne kestävät alle 1—3 kuukautta. Kaikille ei edes tule vieroitusoireita. Vieroitusoireet johtuvat siitä, että tupakoitsija on tottunut saamaan säännöllisesti tietyn annoksen nikotiinia. Kun hän lopettaa tupakoinnin, kehon täytyy tottua nikotiinin puutteeseen.

Savukkeen polttaminen tuntuu rentouttavalta, mutta tosiasiassa henkeen vedetty nikotiini helpottaa vieroitusoireita. Kun tupakoitsija on ollut jonkin aika polttamatta, hänelle alkaa tulla vieroitusoireita: hänestä tulee ärtynyt, vihainen, ahdistunut tai levoton. Polttaminen helpottaa vieroitusoireita, jolloin tupakoitsija saattaa virheellisesti kokea olonsa rentoutuneeksi tai rauhallisemmaksi.

Tupakoinnin lopettamista tukeva lääkitys, kuten nikotiinikorvaushoito, varenikliini tai bupropioni, voi lievittää vieroitusoireita mutta ei poista niitä kokonaan. Käyttäytymiseen liittyvät tukikeinot voivat auttaa tupakoitsijaa selviämään vieroitusoireista, kun tupakoitsijalle opetetaan erilaisia käytännön strategioita.