Pumppuja Onlymaker Korkokenkiä Beige Niitti Naisten Yo Stilletto Teräväkärkiset Leopardikuvio Kengät Juhlakengät q0qFrw Pumppuja Onlymaker Korkokenkiä Beige Niitti Naisten Yo Stilletto Teräväkärkiset Leopardikuvio Kengät Juhlakengät q0qFrw Pumppuja Onlymaker Korkokenkiä Beige Niitti Naisten Yo Stilletto Teräväkärkiset Leopardikuvio Kengät Juhlakengät q0qFrw Pumppuja Onlymaker Korkokenkiä Beige Niitti Naisten Yo Stilletto Teräväkärkiset Leopardikuvio Kengät Juhlakengät q0qFrw Pumppuja Onlymaker Korkokenkiä Beige Niitti Naisten Yo Stilletto Teräväkärkiset Leopardikuvio Kengät Juhlakengät q0qFrw Pumppuja Onlymaker Korkokenkiä Beige Niitti Naisten Yo Stilletto Teräväkärkiset Leopardikuvio Kengät Juhlakengät q0qFrw
Korkokenkiä Juhlakengät Beige Naisten Kengät Leopardikuvio Niitti Onlymaker Pumppuja Teräväkärkiset Yo Stilletto

Pumppuja Onlymaker Korkokenkiä Beige Niitti Naisten Yo Stilletto Teräväkärkiset Leopardikuvio Kengät Juhlakengät q0qFrw

Erilaiset muualla tapahtuneet onnettomuudet, tapaturmat ja muut äkilliset kriisit voivat aiheuttaa reaktioita laajemmaltikin. Siksi on hyvä, että aihetta voidaan tarvittaessa käsitellä kouluissa. Ohessa on vinkiksi kriisipsykologi Eija Palosaaren keskusteluaiheita koululuokkaan. Aikuisen ei tarvitse olla viisas eikä osata vastata kaikkeen. Riittää, että aikuinen on turvallinen, uskaltaa näyttää omia tunteitaan ja samalla välittää luottamusta siihen,että näiden tunteiden kanssa selvitään.

Keskusteluaiheita koululuokkaan äkkikriisin jälkeen

On tärkeää että koulun ja kodin aikuiset ovat valmiita keskustelemaan lasten ja nuorten kanssa tuoreesta järkyttävästä tapahtumasta. Keskustelutuokioiden ei tarvitse olla pitkiä. Keskustelun keskeinen ote on tässä-ja-nyt.

Mahdollisia keskusteluaiheita:

Mitä todella on tapahtunut
Varmistetaan faktat senhetkisen tiedon mukaisiksi.

Miten sait tietää
Missä olit, mitä olit tekemässä juuri silloin.

Mitä ajattelit
Käydään läpi ajatukset tapahtuman/tiedon saamisen hetkellä.

Mitä tunsit
Tunteet saattavat herätä vasta myöhemminkin. Usein on ensin vain kummastusta ja järkytystä, tai tunteiden puutetta.

Platform Korkokengät Keula Musta Korkea Ympäri Naisten Weipoot Toe Pumput Himmeä Suljetun Paksu SqFRwS0UEntä miten keho reagoi
Juhlakengät Leopardikuvio Naisten Niitti Yo Pumppuja Korkokenkiä Beige Kengät Stilletto Teräväkärkiset Onlymaker
Kehossa voi tapahtua muutoksia (jännittymistä, kipuja, levottomuutta..) huomaamatta – ne palautuvat.

Miten voi auttaa itseään/toista eteenpäin
Puhuminen, muistelu, arki, liikunta…

Mitä koulupäivän jälkeen tapahtuu
Tyyli Naisten Lucksender Musta Seksikäs Kengät Pumppuja Korkokenkiä Teräväkärkiset xn1rnOAI Välitetään kotiin tietoa että asiaa on käsitelty koulussa ja kannustetaan puhumaan myös kotona.